Vannbåren varme

Best Board varmelist klarer det unike å avgi varmen i forholdet 80 – 90% strålevarme og 10 – 20% konveksjon. Ingen andre lavtemperatur systemer klarer dette. 

Best Board erstatter eller legges istedenfor den vanlige listen. Den kan også felles inn i veggen.

90 % av varmen som lista avgir stråler ut i rommet langs gulvet. Varmestrålene varmer det de treffer. Det vil si gulvet, møbler, mennesker i rommet og motstående vegg. Varmestrålene varmer kun overflaten av gulvet og ikke hele gulvmassen. Dette gir en behagelig gulvtemperatur uten at det blir for varmt. Det meste av varmen avgis på foten og ikke under fotsålen.
De siste 10% av varmen avgis som en meget svak luftstrøm over lista. Dette skaper en varmluftsgardin som stanser kulderaset fra vinduer og yttervegg. Denne varmluftsgardinen er så effektiv at den tilsvarer 3 cm. ekstra isolasjon. Den virker effektivt opp til 2,5 – 3 mtr.

Strålevarmen gjør at du kan ha en lavere lufttemperatur uten at det går ut over varmefølelsen og komforten. Tenk deg at du går ute om våren. Det er 15 grader i lufta, men sola er fremme og det føles som det er 20 grader. Dette er fordi all varmen vi får fra sola er strålevarme som varmer det de treffer. Tar vi dette med oss inn i huset kan vi ha en lufttemperatur på 21 grader, men strålevarmen fra listene gjør at vi opplever temperaturen som 24 – 25 grader. Dette sparer vi mye energi på samtidig som luften føles letter og friskere å puste i. Siden Best Board ikke varmer luft blir det heller ikke noe varmluft ved taket, men en gjevn temperatur i hele rommet.

Best Board er en lett varmekilde. Dvs. at den er lett regulerbar og meget rask til å varme opp et rom samtidig som den tilsvarende raskt slutter å avgi varme når ønsket temperatur er oppnådd. Dette er mulig fordi vannmengden i listen er liten i forhold til et gulvvarmesystem og listen varmer ikke opp hele gulvmassen. Denne raske responsen gjør det mulig å kjøre effektiv nattesenkning, noe som ikke er mulig med vanlig gulvvarme. Best Board varmelist legges hovedsakelig langs ytterveggen der varmetapet er størst. Den varmer der det er størst behov for varme og gir en unik varmekomfort.

Les mer om vannbåren varme her, og hvorfor det er så bra.  

Ta gjerne kontakt om du vil ha hjelp av erfarne fagfolk. Vi har over 30 års erfaring med inneklima og varme.