Vannbåren varme

Vannbåren varme er uten tvil den mest fleksible varmekilden du kan bruke i et bygg. Det er både økonomisk og miljøvennlig. Når du har et vannbårent anlegg står du fritt til å velge energikilde for oppvarming av vannet. Du kan da velge det som er økonomisk riktig for deg i din nåværende situasjon og du kan bygge videre med andre løsninger senere.

Ved å distribuere oppvarmet vann gjennom ulike systemer får du en jevn og behagelig varme i hjemmet ditt. Det beste er kanskje det at vannet kan varmes opp av nær hvilken som helst energikilde: Elektrisitet, solenergi, ved, fjernvarme, varmepumpe og biobrensel er bare noen energikilder som kan benyttes. Utfordringen er å finne løsningen som passer deg og dine behov i ditt bygg.

Tradisjonelt sett har vannbåren varme vært synonymt med radiatorer. I løpet av de 15 siste årene har vannbåren gulvvarme blitt mer og mer populært grunnet komforten den gir med varme gulv.

Den beste erstatningen for trege og store radiatorer

Det er derimot ulemper med disse systemene som mange ergrer seg over. Store radiatorer kan ha treg regulering, være plasskrevende, lite estetisk, lite effektiv mot kaldras, ødelegge parkett og tregulv ved feil bruk og salongtepper kan ikke brukes.

Ener-Produkt AS var derfor lenge på leting etter et produkt som ikke hadde disse ulempene, men som samtidig gir deg fleksibiliteten og komforten som vannbåren varme har. I 2007 fant vi det vi var ute etter i Innspruck, i Østerrike, i form av Best Board vannbåren varmelist.

Dette er en diskret varmelist som erstatter tradisjonell belistning ved gulvet og avgir sin varme som lavtemperatur strålevarme ut over gulvoverflaten. Reguleringen er rask, kaldras stanses effektivt, selv under vinduer som er 3 til 4 meter høye. Komforten som strålevarme gir deg må oppleves.

Les alt om Best Board her.
Ta gjerne kontakt om du vil ha hjelp av erfarne fagfolk. Vi har over 30 års erfaring med inneklima og varme.