Best board

Best Board klarer det ingen andre lavtemperatur-systemer klarer, nemlig å avgi varmen i forholdt 80 til 90 % strålevarme og 10 til 20 % konveksjon. 

Best Board varmelist erstatter eller legges i stedet for vanlige lister. Den kan også felles inn i veggen. 90 % av varmen som lista avgir stråler ut i rommet langs gulvet. Varmestrålene varmer det de treffer. Det vil si gulvet, møbler, mennesker i rommet og motstående vegg. Varmestrålene varmer kun overflaten av gulvet og ikke hele gulvmassen. Dette gir en behagelig gulvtemperatur uten at det blir for varmt. Det meste av varmen avgis på foten og ikke under fotsålen.

De siste 10 % av varmen avgis som en meget svak luftstrøm over lista. Dette skaper en varmluftsgardin som stanser kulderaset fra vinduer og yttervegg. Denne varmluftsgardinen er så effektiv at den tilsvarer 3 centimeter ekstra isolasjon. Den virker effektivt opp til 2,5 til 3 meter.

Her kan du se bilder av mange bygg og installasjoner med Best Board Varmelist.

Varmen oppleves høyere enn den er

Strålevarmen gjør at du kan ha en lavere lufttemperatur uten at det går ut over varmefølelsen og komforten. Tenk deg at du går ute om våren; Det er 15 grader i lufta, men sola er fremme og det føles som 20 grader. Dette er fordi all varmen vi får fra sola er strålevarme som varmer det de treffer. Tar vi dette med oss inn i huset kan vi ha en lufttemperatur på 21 grader, men strålevarmen fra listene gjør at vi opplever temperaturen som 24 til 25 grader. Dette sparer vi mye energi på samtidig som luften føles lettere og friskere å puste i. Da Best Board ikke varmer opp luft blir det heller ikke noe varmluft ved taket, men en jevn temperatur i hele rommet.

En regulerbar og effektiv varmekilde

Best Board er en lett varmekilde. Det betyr at den er lett å regulere og meget rask til å varme opp et rom samtidig som den tilsvarende raskt slutter å avgi varme når ønsket temperatur er oppnådd. Dette er mulig fordi vannmengden i listen er liten i forhold til et gulvvarmesystem og listen varmer ikke opp hele gulvmassen. Denne raske responsen gjør det mulig å kjøre effektiv nattesenkning, noe som ikke er mulig med vanlig gulvvarme eller radiatorer. Best Board varmelist legges hovedsakelig langs ytterveggen der varmetapet er størst. Den varmer der det er størst behov for varme og gir en unik varmekomfort.

Alle tekniske spesifikasjoner og dimensjoner kan du se her.

Ta kontakt med oss i Ener-Produkt AS om du har spørsmål om Best Board varmelist eller vannbåren varme, vi hjelper deg gjerne!